Uitzenddienst

Hallo allemaal,

Afgelopen weken zijn voor mij hele hectische weken geweest. Tijdens deze weken was ik namelijk bezig met mijn uitzenddienst, mijn afstuderen, was ik jarig en moest ik papieren regelen voor mijn visum. Niet alleen was ik hier allemaal mee bezig, maar ik moest ook afscheid nemen van mijn vrienden en studentenkamer in Enschede. Vanaf 1 juli woon ik namelijk weer thuis bij mijn ouders, zodat ik mij goed kan voorbereiden op het vertrek. Het afscheid nemen van iedereen in Enschede vond ik erg zwaar, veel van deze mensen zal ik waarschijnlijk niet meer spreken. Toen ik voor de laatste keer uit Enschede weg reed moest ik ook heel hard mijn best doen om niet helemaal in huilen uit te barsten. (Zoals veel van jullie weten ben ik slecht in afscheid nemen en vind ik het helemaal lastig om dit zonder huilen te doen)

Afgelopen zondag was het zover, mijn uitzenddienst. In deze dienst ging ds. Reinier Drop voor en werden zowel ik als de World Servants groep uitgezonden. Het thema van de dienst was het belang van gebed. Naar aanleiding van Nehemia 1:1 - Nehema 2:10 hebben wij het gebed van Nehemia uitgeplozen. Hier kwam bij naar voren dat het erg belangrijk is om biddend om een zendeling heen te staan. Zij krijgen namelijk te maken met moeilijkheden en door te bidden geven wij God de kans om iets met deze problemen te doen. Door middel van een drama stukje lieten wij ook zien wat er gebeurd als mensen in hun dagelijkse sleur terecht komen en vergeten te bidden. Ook in mijn eigen leven heb ik echt gemerkt dat bidden werkt. Zo heb ik mogen ervaren dat deuren open gaan als je erom bidt, zo is bijvoorbeeld 100% van mijn benodigde sponsoring toegezegd wat betekend dat ik mij op dit moment geen zorgen hoef te maken over mijn financiƫn. Tijdens de dienst heb ik ook boekenleggers uitgedeelt, via deze boekenleggers wil ik mensen vragen of zij voor mij willen (blijven) bidden, ook als ik weg ben. Mocht je deze niet hebben gekregen, maar wil je dit wel graag? Stuur mij dan even een berichtje.

Als afsluiting van de dienst ben ik met familie en vrienden naar mijn ouders gegaan. Hier hebben wij nog even een feestje gehouden. Dit omdat ik namelijk mijn diploma heb behaald, ik jarig ben geweest en het afscheid dichterbij komt. Het was erg mooi om te zien dat hier veel familie en vrienden naartoe zijn gekomen en dat wij dit samen konden vieren. Hoewel het mooi was om met zoveel mensen bij elkaar te zijn, vond ik het ook lastig. Veel van deze mensen zal ik komende jaren niet meer zien en dat doet toch ook wel pijn.Ik wil iedereen die gekomen is heel erg bedanken voor zijn/haar gezelligheid en wie weet zie ik jullie komende weken nog.

Alsvast vooruitkijkend op komende weken ga ik nog een paar leuke en spannende weken tegemoet. Zo heb ik de bedank-/afscheidsbbq van het kinderwerk Kerk aan het Plein. Ga ik naar New Wine om als medewerker bij de baby's op te passen. Mag ik nog een paar keer koffieschenken voor Junior Adventure tienerkampen. Heb ik nog een familiedag. Ga ik nog naar de Go-conference van Operatie Mobilisatie. En moet ik mijn visum nog regelen. Daarnaast hoop ik nog met wat mensen af te spreken om nog een keer goed afscheid te nemen. Kortom ik heb nog heel veel te doen in de komende tijd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief